Продължава разследването на смъртта на 17-годишна родилка в Панагюрище

08:38, 04 дек 19 / Общество 25 1437 Topnovini

Окръжна прокуратура Пазарджик разследва причините за смъртта на 17-годишна родилка. Мария Димитрова е починала след раждане секцио в болницата в Панагюрище, където е постъпила на 27 ноември. По случая е образувано досъдебно производство, назначена е и комплексна експертиза.

Първите два дни Мария се е чувствала добре. Била е посетена от своите близки няколко пъти. Внезапно обаче на третия ден състоянието й се влошава, което налага да бъде откарана в "Интензивно отделение", където малко по-късно е починала.

Според родителите й е била в добро здравословно състояние, бременността й протичала нормално.

Разследват смъртта на 17-годишна родилка в болницата в Панагюрище

"Касае се за трагичен смъртен случай на починала родилка. Освен, че здравната информация е конфиденциална, в случая става въпрос и за непълнолетно момиче. Към момента лечебното заведение е изпълнило всички съществуващи правила, които се прилагат в подобни случаи. Уведомили сме Прокуратурата, изпълнили сме всички нейни показания. Документацията е иззета", заяви Марина Тричкова, експерт "Връзки с обществеността" на болницата, пред БНТ.

Секциото е било спешно, макар и да се е знаело, че ще ражда по този начин, добави тя.

На въпроса д-р Петър Бътевски, който следил бременността и е ръководил раждането, ще продължи ли да изпълнява своите задължения, докато трае разследването, Марина Тричкова отговори: "Доколкото ми е известно към момента ще продължи".

Докато експертизата не бъде изготвена, роднините й не могат да погребат Мария.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 144 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.