Христо Иванов и проф. Велислав Минеков заедно търсят Пеевски в Пазарджик

16:19, 07 мар 21 / Новият парламент 25 2967 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В Пазарджик сме и търсим Пеевски. Така анонсираха присъствието си в областния град съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов, водачът на листата на коалицията в 13 МИР Стефан Тафров и проф. Велислав Минеков от „Отровното трио“.

Във видео, излъчено на живо във Facebook, тримата повдигнаха въпроса за отсъствието на Делян Пеевски от кандидатдепутатските листи на ДПС и припомниха, че само преди два дни американски сенатори предупредиха за постоянната корупция, влошаване на медийната свобода и политизиране на правосъдието в България, съобщиха от „Демократична България”.

Лош знак получихме от Америка и в този комплект беше и този юнашки шамар от САЩ по отношение на правителството, и в този комплект е и Пеевски. Аз мисля, че той скоро няма да се върне в Дубай”, прогнозира Велислав Минеков.

Ние определяме сами съдбините си, не чакаме някой отвън да ни каже за кого да гласуваме, но когато толкова високопоставени представители на най-важния ни съюзник в НАТО ни кажат тези неща, ние най-малкото трябва да се замислим”, коментира Стефан Тафров от „Демократична България”. По думите му САЩ са притеснени от положението в България, защото ние сме съюзници в НАТО и там страната става по-важна заради случващото се в Турция с режима на Реджеп Ердоган. „Тази позиция идва, за да отрезви българската политическа класа”, е мнението на Тафров.

„Демократична България“ ще работи за средна пенсия от 1000 лева

Очевидно е, че отношението към режима в България на Борисов се променя и това се дължи в огромна степен на протестите и на общественото мнение. Не идва някой отвън да ни спасява, това е реакция на това, че има надигане в България. Очевидно е, че се прави опит от сцената да бъдат прибрани най-токсичните елементи от този режим - Гешев никой не го вижда, а беше хиперактивен, Пеевски го прибраха, Борисов обновява листите си”, изтъкна Христо Иванов. Той обаче предупреди, че това е мимикрия, а дълбоките механизми, които направиха Пеевски и режима на Борисов възможни, са си на мястото.

Сменят се куклите на конци, но остава същността, че в България властта се концентрира в едни задкулисни центрове - Сарая, обкръжението на Борисов, и там тя се превръща в пари в чекмеджетата. Тези пари се вадят от нашите джобове. Това за да го премахнем, не трябва да се хващаме на въдицата, че сега понеже малко са скрили Пеевски, това променя нещо”, каза съпредседателят на „Демократична България“.

Христо Иванов изтъкна, че гражданската активност е факторът, който донесе промяна. „Няма отвън да дойде промяната. Каквото и да напишат, колкото и високопоставени американци да са, докато българските граждани трайно не разберат, че трябва да приведат българската властова класа в състояние на съзнание за своята отговорност, примесено с лек страх от гражданите, няма да има трайна промяна. Ако сме активни, това дава резултат, но за да е траен резултатът, трябва да сме трайно активни”, смята Иванов.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:10, 08 мар 21

Тия досадници няма ли да се спрат веднъж завинаги!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама