Общински съветници блокираха с хоро пътя Русе-Разград

13:30, 31 окт 18 25 1579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общински съветници от град Ветово и жители от населени места от общината блокираха тази сутрин за кратко пътя Русе-Разград, край разклона за Писанец, като играха хоро, предаде БТА.

По този начин те изразиха своя протест срещу лошото състояние на републиканската пътна мрежа на територията на община Ветово и поискаха да се предприемат спешни мерки - основен ремонт, а не само кърпене на дупки.

В знак на недоволство Общинският съвет проведе редовното си заседание на разклона за село Писанец. Това е втора подобна инициатива. В края на миналия месец съветниците заседаваха на изхода на град Ветово в посока Глоджево.

Председателят на Общинския съвет /ОбС/ д-р Мехмед Мехмед заяви, че текущите ремонти няма да решат проблема, тъй като след зимния период дупките ще се появят отново. От Областното пътно управление изпратили отговор на зададените въпроси, но те не удовлетворявали напълно исканията на ОбС.

От агенция "Пътна инфраструктура" информираха, че в момента се изкърпват осем километра от пътя Ветово-Глоджево, като осигурените средства са над 140 000 лева. Предприетите ремонти, които се очаква да завършат до седмица, са част от мерките за подготовка на пътищата за предстоящата зима. Предвижда се изкърпване на участъци от пътищата Русе-Цар Калоян-Разград, Осенец-Дряновец-Сеново-Глоджево и Червена вода-Семерджиево-Ветово-Сеново.

От АПИ обясняват, че третокласният път Ветово-Глоджево е в недобро състояние, тъй като не бил ремонтиран основно повече от 30 години. Кърпежите били временно решение, а основен ремонт на отсечката ще бъде направен при осигуряване на средства. В програмата за 2019 г. било планирано да бъдат ремонтирани 13 км от пътя Червена вода - Семерджиево - Ветово - Сеново. 

"Пътят от Ветово през Смирненски за Тетово, за който жителите от региона настояват да бъде ремонтиран, е общински и за него отговаря Община Ветово", заявяват от АПИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама