РЗИ в Разград обявява Дни на отворените врати за превенцията на ХИВ

17:10, 13 фев 19 25 1385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионалната здравна инспекция в Разград обявява Дни на отворените врати за безплатно консултиране и изследване за ХИВ и други трансмисивни инфекции. Инициативата е във връзка с Деня на влюбените, съобщиха от инспекцията.

До края на другата семица желаещите могат да посетят лабораторията на инспекцията и да проверят своя ХИВ-статус. По време на кампанията с ученици от училища в областта ще се проведат обучения за начините на разпространение и предпазване от заразяване с болестта. На младите хора ще бъде предоставена и възможност за доброволно и анонимно изследване от мобилен екип на инспекцията.

По данни на здравното ведомство през изминалата година в Разградска област са регистрирани четири случая на ХИВ инфекция. Лицата са изследвани в Националната референтна потвърдителна лаборатория по ХИВ. В медико-диагностичните лаборатории на територията на областта през отчетния период са изследвани 925 души, като над 72 на сто от тях са жени. Всички изследвани са с отрицателни резултати за ХИВ носителство, допълват от РЗИ-Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама