Рибар улови пираня в язовир „Пчелина”

11:45, 17 авг 19 / Любопитно 25 4716 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рибар улови нехарактерната за българските води пираня, съобщи Нова телевизия. Горки Гоцев и синът му за пореден път били за риба край язовир „Пчелина”. Мъжът ходел там от години, но никога не бил попадал на толкова необичаен улов. 

При третото замятане се появи този зъбат хищник. В първия момент рибата ми се стори прекалено особена. Когато видях зъбите ѝ си казах, че това е нещо необичайно”, разказва Горки Гоцев.

Веднага се обадил на други рибари. Всички погледнали с недоверие пиранята.

Горки прибира хищната риба във фризера, за да я препарира и да му остане за спомен.

Единственото обяснение за наличието на хищната пираня, чието обитание са водоемите на Южна Америка, е че е била изхвърлена в язовира.

Хипотезата, която можем да приемем е, че на някого му е омръзнало да я държи в аквариум и е решил да я изхвърли. Предполагам, че е единичен вид, без репродуктивни способности и не представлява някаква заплаха за екосистемата”, коментира д-р Николай Инков от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Местността Пчелина е любимо място за отдих на много разградчани. Въпреки че слухът за уловената пираня се е разпространил много бързо, хората не се страхуват и продължават да плуват във водите на язовира.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама