Проверяват смъртта на бебе в разградската болница

17:56, 01 окт 19 25 3364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

11-месечно дете почина в разградската болница, а родителите имат съмнение за лекарска грешка. Според лекарите обаче то е било диагностицирано и лекувано правилно и се касае за нещастно развитие на ротавирус, съобщи Нова телевизия.

Йоана Николова е майка на три деца. На 15 септември най-малкият й син – 11-месечният Павлин, е приет заедно с нея в оттделението по педиатрия на разградската болница с пневмония.

"На 21 септември ни изписват, препращат в Спешното за направление за Инфекциозно отделение. Оттам ми дават направление и влизаме в Инфекциозно отделени и на третия ден детето почина. В епикризата от Детско отделение пише: диагноза – пневмония. Придружаващи заболявания – няма", разказва Йоана, цитирана от DarikNews.bg.

В епикризата от Инфекциозно отделение вече е посочена друга диагноза – Ротавирус. А като придружаващите заболявания са вписани двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна недостатъчност, мозъчен оток, анемия.

След 4 дни майката получава нова епикриза от Инфекциозно отделение със същите дати, но с допълнено придружаващо заболяване - Синдром на Рей.

"Той е лекуван. Но не може в едната епикриза да пише, че е здрав, а в други епикризи да е развил двустранни пневмонии, мозъчен оток, остра дихателна и сърдечна недостатъчност. Не са му правени изследвания, за да знаят общо взето откъде са и какво е", твърди Йоана.

По думите на директора на болницата в Разград д-р Гечо Жеков е проведено необходимото лечение с антибиотици. Той посочи, че става дума за аденовирус, който се е развил бързо.

По случая е започнала проверка в болницата. Категорично становище обаче може да има, след като излязат резултатите от аутопсията. Тя трябва да бъде изготвена до две седмици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама