ПФК Лудогорец иска да преименува стадиона в Разград

10:36, 10 дек 19 / Спорт 25 3702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на ПФК Лудогорец е внесло искане в Община Разград за преименуване на стадиона от "Лудогорец арена" на "Хювефарма арена". Кметът на общината Денчо Бояджиев е подготвил докладната записка по този въпрос, която е предоставена за обсъждане в Общинския съвет.

Предложението включва изменение на договора за концесия за строителство с предмет "Реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец арена", неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера" и е получено в Община Разград от изпълнителния директор на ПФК "Лудогорец 1945" АД Ангел Петричев, става ясно от докладната записка.

Мотивите за преименуването на стадиона са, че през последните години компанията на собствениците на футболния клуб Кирил и Георги Домусчиеви - "Хювефарма" ЕООД - София е един от основните му спонсори и допринася в голяма степен той да е конкурентоспособен на големите европейски отбори, като партньорството между двете страни ще продължава и занапред.

"Сътрудничеството между футболния клуб и дружеството ще доведе до осигуряването на финансови средства, необходими за утвърждаването на клуба като лидер в България и потенциален ежегоден участник в турнирите, организирани от УЕФА и до подпомагане управлението на стадиона", допълва Петричев, цитиран от БНР.

В докладната записка е посочено също, че това ще доведе до взаимни ползи както за концесионера, така и за концедента и ще окаже положително влияние върху бизнеса в града. Документът е включен за обсъждане в дневния ред на предстоящата на 18 декември сесия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама