Кубрат обяви бедствено положение

13:29, 06 фев 20 25 6528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поради силните ветрове и обилен продължителен снеговалеж община Кубрат обяви бедствено положение.

Това стана ясно след среща с кризисния щаб в общината, съобщават от пресслужбата на общинската администрация в лудогорския град.

Снегът ни изненада

Заповедта е подписана от кмета Алкин Неби и тя ще е в сила за срок от 48 часа. Мярката е взета поради лошите метеорологични условия, непроходимостта на общинските и републикански пътища, а също и на зачестилите аварии във водопреносната и електроразпределителна мрежа.

Към този момент в 10 населени места на общината няма ток, както и вода. Нарушено е и водоподаването по високите етажи в Кубрат, а на места в града е преустановено и електрозахранването. Въпреки, че към този момент снеговалежът на места е спрял ситуацията остава тежка, а работата на екипите продължава усилено. От електроразпределителното дружество уверяват, че всички екипи на компанията са мобилизирани и работят за възстановяване на електрозахранването.

На много места в общината има скъсани жици и проводници вследствие на силния вятър и снеговалеж. Спасени са закъсали хора по пътищата, като най-много автомобили са били извлечени от преспите в района на с. Сеслав.

Със съдействието на униформени е спасено и 5-месечно бебе, което вече благополучно е настанено в Многопрофилната болница за активно лечение в Кубрат.

Кризисни мерки при необходимост ще бъдат взети от РУ-МВР в Кубрат, както и от служителите на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кубрат, като при необходимост ще се търси съдействие и от РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Разград. Общинският план при бедствия и аварии предвижда чрез екипи на БЧК да осигури също на бедстващи и пострадали хора завивки, дрехи топла храна и напитки. Кметът Неби отново подчерта, че хората не трябва да предприемат излишни и рискови пътувания, а също и да спазват точно указанията на органите на реда. Пътищата в общината остават затворени за снегопочистване, а поради тежката ситуация е взето решение учебните занятия в учебните заведения на територията на общината да бъдат възстановени в понеделник - 10-ти февруари.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 FarmFourl 08:01, 11 фев 24

Elizabeth We knew the options were radiation, surgery, and active surveillance, so we talked to a radiation oncologist and a surgeon cialis generic 5mg The use of medical oncology charts as the sole source of data acquisition serves as a limitation of this study with regard to surgical pathologic or radiation oncology indicators

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама