"Лудогорец" се противопостави на промените в Закона за хазарта

13:15, 14 юни 20 / Спорт 25 3142 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Трети български отбор от елита излезе с официална позиция срещу внесените за гласуване в Народното събрание промени в Закона за хазарта. Българският шампион "Лудогорец" излезе в с позиция и ясно заяви, че също е против тях. Преди дни Витоша Бистрица и Локомотив Пловдив се възпротивиха срещу промените, внесени в Народното събрание от Валери Симеонов.

"Убедени сме,  че ако тези промени станат факт, ще бъдат нанесени сериозни вреди върху спорта и в частност футбола.  И то в момент, в който много клубове се намират в сложна финансова ситуация, породена от кризата покрай пандемията от COVID-19", се пише в изявлението на спортния клуб, качено на официалния им сайт.

От клуба са убедени, че промените в Закона за хазарта ще лишат от перспектива много спортни и футболни клубове в България.
"Приходите от букмейкърските компании са основно перо в бюджета на повечето от тях, които оцеляват благодарение на средствата от ТВ права, УЕФА и подобни спонсори.  Ако промените бъдат приети, това поставя под угроза съществуването на много клубове в България".

"Лудогорец" призовава да се подходи с отговорност и да се анализират навреме негативите от подобни промени в Закона за хазарта. Нужно е отговорно за обществото решение, което няма да спре развитието на спорта и футбола.

Ръководството на БФБаскетбол също е срещу предложените промени, за които се твърди, че ще повлияят негативно на редица български клубове.

"Българска федерация по баскетбол счита, че внесеният от г-н Симеонов законопроект би имал сходен ефект с въвеждането на сухия режим в Съединените американски щати през периода 1920–1933 г., в случай че бъде приет от Народното събрание на Република България. Режимът, известен още като прохибиция, е забранявал продукцията, вноса, износа, превоза и продажбата на всякакви алкохолни напитки и питиета на територията на САЩ. Претекст за налагането на сухия режим са пиянските прояви на имигрантите-работници. Последиците от този акт са катастрофални", се казва в позията на федерацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама