Вдигат нов православен храм в силистренското село Айдемир

16:20, 22 окт 21 25 2544 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Започна изграждането на църковен храм в силистренското село Айдемир. Храмът ще носи името "Св. Царей Константин и Елена".

Ритуалът по поставяне на олтарния камък се състоя през март тази година и бе отслужен от Н. Впр. Доростолският митрополит Яков в съслужение с отци от епархията, съобщават от Община Силистра.

Молитва за градежа чете отец Георги Попов в присъствието на кмета на селото инж. Денчо Георгиев, д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра, председателя на ОбС д-р Мария Димитрова, общински съветници, екипа на кмета, журналисти и много жители на района.

Първият ктитор е д-р Тодор Тодоров, който е дарил 2/3 от средствата за построяването на храма. Архитектурният проект за обителта е също дарение. Терен за строителството е предоставен с решение на Общинския съвет в Силистра.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама