Силистра изпрати хуманитарна помощ до укринския град Хмелницкий

17:00, 14 мар 22 25 1445 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кметът на Община Силистра организира дарителска акция за събиране на дълготрайни хранителни продукти и парични средства за побратимения си украински град Хмелницкий. Акцията е организирана по повод писмо от 5 март от кмета на Хмелницкий Олександър Симчишин  за предоставяне на хуманитарна помощ.

За целта бе поставена дарителница на входа в сградата на Община Силистра. Кутията бе отворена от директор на дирекция „Правна“ Николай Николов, в присъствието на секретаря Ростислав Павлов и членове на комисията. Събраните средства бяха в размер на 1837.60 лв., с които бяха закупени хранителни продукти, съобщиха от Община Силистра.

В кампанията се включиха много граждани и институции, сред които кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова, служители на общинска администрация, общински съветници, Iron Cross - които събраха хранителни продукти и предоставиха дарението, производителите на хранителни продукти - „Актуал“, „Мероне-Н“, детски магазин „Смехурко“, Аптека 1- гр. Дулово, УК на НАП- офис Силистра, Статистика - Силистра, II-а клас на ОУ „Иван Вазов“, земеделски производители предоставиха 200 кг. леща и 100кг. боб, сладкарски цех предостави бисквити, стотици граждани предаваха своята помощ в общината - макарони, ориз, грах, брашно и други стоки от първа необходимост.

Дарението бе предадено на представителите на град Хмелницкий на румъно-украинската граница при гр. Сирет от служители на Община Силистра на 12 март.

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов благодари на силистренската общественост за бързата реакция и на всички подали ръка за помощ на братския украински гр. Хмелницкий с думите: „Това е затрогващ жест в подкрепа на живота на обикновените хора“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама