Силистренец със злато на държавното по карате

17:25, 13 апр 22 25 1636 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 9 и 10 април 2022 г. се проведе Държавното първенство в олимпийското карате. Надпреварата включва участници във всички възрасти в дисциплините ката и кумите. Състезанието се проведе в столичната зала „Асикс Арена“ през уикенда, съобщиха от Община Силистра.

Карате клуб „Шото – Витяз“ спечели златен медал. Красен Николаев заслужено грабна приза в категорията си.

Тимът завоюва общо 7 медала в различните категории - 1 златен, 1 сребърен за Стоян Стоянов и 5 бронзови отличия за Теодор Атанасов, Владислав Хърватев, Едис Мустафов, Ростислав Конов и Калоян Тодоров. Достойно представиха клуба и състезателите Радослав Георгиев, Преслав Панев и Силвена Кралева.

Държавното първенство се проведе с участието на 610 състезатели от 34 клуба в страната. То мина и под знака на 30-годишния юбилей на Българска национална федерация Карате (БНФК).

По време на честванията бяха връчени почетни плакети за цялостен принос от олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова на 14 отличили се основоположници на традициите на карате спорта в България. Специално внимание за заслуги бе отдадено на Ангел Константинов, Петър Василев, Димитър Димитров, Спас Спасов, Петрозар Шолев, Васил Николов, Александър Тодоров, д-р Васил Величков, Васил Манолов, Стефан Читаков, Ванчо Опров, Малин Малинов, Георги Пайтов, Цончо Колев и посмъртно на Евгени Щерев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама