Силистра става център на българщината на 9 юни

10:26, 06 юни 22 25 1971 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 9 юни в Силистра ще се проведе уникалната по рода си конференция на тема „Споделяне на добри практики за родолюбие и патриотично възпитание на младите хора”, която се организира като продължение на конкурса за детска рисунка „Слънчевите руни в българските шевици и история”.

В конференцията участие ще вземат Здравка Димитрова с изданието „Шевици от Русенски регион“, Юлия Боева със своите исторически книги за значението и смисъла на шевиците, уважаваните професори по история проф. Лизбет Любенова и проф. Даниел Вачков, които ще представят учебното помагало по история и цивилизация „Моята България” и др.

Конференцията има за цел да сподели опита на учителите в Силистра в създаването и провеждането на родолюбиви дейности и практики в училище, да представи разнообразни исторически книги и учебни помагала, както и книги с описание и информация за смисъла на българските шевици. На конференцията ще бъде представена и дейността на читалища, музеи и библиотеки.

Конференцията се организира от клуб „Слънчеви руни” и фондация „Азгард” с подкрепата на Областна администрация Силистра, Община Силистра, НЧ „ Доростол 1870”,  РИО - образование, РИМ - музеи, ОДК, регионална библиотека „Партений Павлович” и с финансовата подкрепа на Фондация Българска Памет.

 

Събитието ще се проведе в Младежкия дом и започва в 9.00 ч.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама