Жители на Чепеларе протестират пред ВСС заради закрита районна прокуратура

09:55, 09 ное 18 25 1471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест пред сградата на Висшия съдебен съвет организират жители от Чепеларе, които настояват за преразглеждане на решението на ВСС за закриване на Районната прокуратура в родопския град, предаде БНР.

На два пъти хората от Чепеларе протестираха  срещу закриването на прокуратурата си с временни блокади на главния път Смолян - Пловдив. Те не искат да приемат решението на Висшия съдебен съвет 11 районни прокуратури в страната да станат териториални отделения.

Протестът в София ще започне от 11:30ч. до 14 ч. От гражданската инициатива приканват всички недоволни хора от работата на съдебната система и реформа по начина, по който се осъществява, да се присъединят към протеста.

Вече има подадена жалба във ВАС от 31 октомври срещу решението Висшия съдебен съвет и предстои дело, на което ще се разгледа законосъобразността му. Според решението на Висшия съдебен съвет ефективното изпълнение на работата на прокуратурата ще бъде гарантирано чрез адекватно разпределение на натовареността и оптимално използване на ресурсите.

Организаторите на протеста днес обявиха в социалната мрежа, че ще осигурят транспорта до София, сандвичи и минерална вода безплатно, а освен това всеки пътуващ ще има лично време до 3 часа в столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама