Кулинарната академия на Швейцарската образователна група и проектът ДОМИНО за дуално образование обявяват днес конкурса„Аз готвя най-добре“, за да поощрят млади българки кулинарни таланти.
Конкурсът е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии в четири града, сред които е и Стара Загора – Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня”.
Победителят ще има уникалния шанс да бъде на едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Кулинарната академия - Швейцария, който не просто дава кулинарни знания и умения, но и създава възможности за полезни контакти.
Втората награда е двудневно участие в дните на отворени врати на Швейцарската образователна група в Швейцария.
Третият ще получи книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман, авторът на Cuisine Naturelle - иновативна концепция, която обединява здравословното хранене и най-изтънчените гастрономически преживявания. Наградите са предоставени от Швейцарската образователна група, обединение на четири престижни колежа от сферата на хотелския мениджмънт и туризма.
Есе на тема „Удоволствието да готвиш за другите“ ще отсее на първия кръг най-добрите, които след това ще трябва да представят кулинарните си мечти и в кратък видеоклип. Жури от представители на Швейцарската образователна група и ДОМИНО, както и гласуване в социалните медии ще определят победителите. Срокът за изпращането на есетата е 6 април 2017 г. До 10 април ще бъдат обявени авторите на десетте най-добри есета.
До 1 май те ще трябва да изпратят видеоклип. След това ще вървят събеседвания на журито и едновременно с това гласуване за клиповете в социалните медии. Клипът, събрал най-много харесвания и споделяния, ще спечели третата награда. За първото и второ място ще се произнесе журито.
Победителите ще бъдат обявени на 21 май.
Добави коментар