Готвят пореден протест срещу високите цени на горивата в няколко града

08:40, 09 ное 18 25 2753 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трети поред протест срещу високите цени на горивата ще се проведе в Стара Загора, Бургас, Благоевград, Пазарджик, Перник и Монтана днес и през уикенда.

Гражданите на Благоевград ще изразят недоволството си в неделя с автомобилно шествие по пътя за Гърция.

През последните няколко месеца цените на бензина и дизела в областния град са се увеличили значително. Най-масовият бензин А-95 е поскъпнал с над 17%, а дизелът е скочил с близо 20 на сто.

В Добричка област ще протестират още тази вечер. Недоволните от цените на горивата ще се отправят към бензиностанциите в града, ще зареждат малки количества гориво, което ще плащат с жълти стотинки.

В събота перничани организират автошествие, което ще тръгне в 18 часа от спортна зала „Борис Гюдеров”. Колоната автомобили ще премине през центъра на града и по улиците „Софийско шосе” и „Юрий Гагарин” до квартал „Изток”. Протестът се организира чрез социалната мрежа.

Протест ще има и в Пазарджик. На 11 ноември на Битака, съобщиха организаторите от Facebook групата „Протест срещу високите цени на горивата“. Началото на протестните действия ще бъде дадено в 09.00 часа, като протестиращите ще останат 1 час на Битака в областния град, след което с автомобилите си ще тръгнат организирано към Пловдив, където ще се присъединят към протестиращите там. Мотото на неделния протест е „Съединението прави силата“.

През изминалата седмица в няколко града бяха организирани автошествия, блокирани бяха ключови пътища в страната. По този повод Антимонополната комисия започна проверка.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама