Елхата в Стара Загора ще заблести в празнични светлини

15:10, 03 дек 18 / Любопитно 25 1326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Коледното дърво на площада пред сградата на общинската администрация в Стара Загора ще засияе в светлини, съобщиха от пресцентъра на Общината.

От 17.30 часа за децата на областния град ще започне празнична програма за посрещането на Дядо Коледа и запалването на светлинките на 12-метровата красива ела, която наскоро бе посадена на специално отреденото място – до сцената на изцяло обновения централен площад. Тя ще остане да расте там и да радва за години напред малчуганите на Стара Загора.

В празничната програма ще участват малките таланти от Вокална студия „Усмивки“ и школата за народно пеене „Жарава“ при читалище „Родина“. На новоизградената сцена ще се състои и празничен концерт с участието на Стефан Диомов и вокална група “Петте сезона“. Тази година светлинната украса на коледното дърво е изцяло обновена, решена в синьо и бяло.

Поставена е вече новата светлинна декорация на много улици в града, както и на кръговото кръстовище на западния изход на Стара Загора и до стадион Берое. От 1-ви декември в Стара Загора започват коледните и новогодишни базари, които продължават до 07.01.2019 г. включително.

В парк „Пети октомври“ ще бъдат разположени 13 дървени къщички с площ по 6 кв.м. В централната част на града места за организиране на Коледни и Новогодишни базари са определени още на тротоарната площ пред магазин „Боруй”, пред читалище „Св. Климент Охридски”, пред бившия магазин „Битова химия”, ул. „Августа Траяна” и бул. „Патриарх Евтимий” пред Младежкия дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама