Казанлъшки мартеници пропътуваха половината свят, за да стигнат до адресата си в Германия

17:00, 28 фев 19 / Любопитно 25 1351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Казанлъшки мартеници пропътуваха половината свят, преди да стигнат до адресата си в Германия.

На 6 февруари Деляна Бобева от Казанлък изпраща колет до приятелско семейство в Нюрнберг, Германия. В него освен мартеници има и пакетче джоджен, защото приятелите й обичат аромата на подправката. Колетът заминава с Български пощи, без проследяване. Деляна заплаща 9 лева и 80 стотинки. Пратката е трябвало да стигне до Германия за три дни. Но мартениците се бавят.

Делянa е ходилa да проверява в пощата втори път дали са пристигнали.

Оказва се, че поради объркване, вместо за Германия, червено-белите украшения са заминали в друга посока, прекосявайки Океана. Заради специфичния аромат на пратката, пакетът дори бил проверен за наркотици:

„Има три печата и според печата е било в USA - Съединени Американски щати, в една специална лаборатория.  За да видят откъде и за мое най-голямо слисване, аз купих джоджена от български магазин, но той се оказа египетски”, сподели Делянa пред bTV.

След като се убедили, че пратката е безопасна, Американските пощенски служители я препакетирали и изпратили за Германия. Така мартениците за втори път прекосили Океана, обратно към Европа.

Историята с казанлъшките мартеници пътешественици завършва щастливо. И навреме за първи март, когато ще станат символ за здраве и късмет в Германия.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама