Оперираха по спешност нападната птица нанду в Стара Загора

19:00, 30 мар 19 25 2529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Птица нанду бе оперирана по спешност в Стара Загора заради неприятен инцидент с куче от порода "хъски". Кучето се промъкнало в зоопарка и подплашило пернатото, то се наранило на оградата на клетката си. Случката се разиграва в петък към 17.30 ч., когато четириногият домашен любимец, пуснат на свобода, се озовава пред клетката на тежащата около 50 килограма птица, предаде bTV. 

Кучето не е нападнало птицата, но самото му присъствие и лай изплашили пернатия обитател. Птицата се самонаранила със скокове върху оградата на клетката. Раната с дължина около 40 сантиметра в областта на шията по спешност е обработил директорът на старозагорския зоопарк доктор Радослав Михайлов.

На нандуто ще му трябва време, за да се възстанови. А от появата на свободно пуснатото хъски били разтревожени и други обитатели на зоопарка - вълците. Кучето е заснето от охранителните камери в зоопарка, то било с нашийник без повод, най-вероятно изпуснато или пуснато от стопанина си да се разхожда свободно в парка.

Общинските власти се надяват да открият собственика му, тъй като хъскито-беглец е ръждиво оранжево на цвят, а точно тези животни се срещат по-рядко. Очакванията се подобни инцидента да станат невъзможни, след като бъде завършена реконструкцията на зоопарка, която ще бъде на стойност 4,2 милиона лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама