Жълт код за бурен вятър в първия работен ден след празниците

06:30, 07 май 19 25 4705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код за силен вятър е обявен в 18 области на страната. Очаква се поривите на вятъра да достигнат до 80-90 км/час. 

Областите с предупредителен код са София град, София област, Благоевград, Кюстендил, Перник, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Плевен, Велико Търново, Габрово, Търговище, Ловеч, Русе, Видин, Враца и Монтана.

Най-силен вятър с пориви до 22-24 м/сек. се очакват в областите Русе, Велико Търново, Плевен, Враца, Монтана и Видин. Ветрове със сила 20-22 м/сек. се очакват в София град и София област, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ловеч и Габрово.

Минималните температури ще бъдат между 5 и 12 градуса, като най-високите се очакват по Черноморието, а най-ниските - в София и Благоевград. Максималните ще са между 9 и 18 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност. На места в южната част ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 16-18 градуса. Температурата на морската вода ще е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява предимно сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат, максималната на 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама