Оставиха за постоянно в ареста мъж от Стара Загора, представял се за лекар

13:38, 11 юни 19 25 1124 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постоянен арест за 48-годишен мъж от Стара Загора, който упражнявал лекарската професия, без да притежава правоспособност, съобщиха от Районната прокуратура в града.

Това се е случвало в периода от септември 2018 г. до месец юни тази година. Установено е, че мъжът има завършено висше образование за медицински специалист, но е бил безработен.

За да си осигурява доходи, той започнал да практикува професията на общопрактикуващ лекар. Мъжът обособил помещение като лекарски кабинет, където приемал болни пациенти, назначавал лечения и издавал съответните медицински документи. И друг път той се е представял за лекар.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като са му налагани различни наказания, в това число и ефективна присъда „лишаване от свобода“. Мъжът е осъждан за извършени от него престъпления през 2009 г. и 2011 г.

Магистратите са преценили, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление и затова Районният съд в Стара Загора му наложи постоянна мярка „задържане под стража”.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама