Пожарът на територията на ТЕЦ „Марица-Изток“ 2 е ограничен

14:29, 24 юни 19 25 1269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължават действията на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара в комин на сереочистващата инсталация, на територията на седми блок в ТЕЦ „Марица – Изток“ 2, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На мястото на инцидента са съсредоточени 14 пожарни екипа, автомеханична стълба и екип за химическа защита. Част от горящото съоръжетние се е срутило. Няма данни за непосредствена опасност за здравето на хората в района, както и за замърсяване на въздуха. Към момента не е постъпвала и информация за пострадали работници.

Няма превишение на нормите за качество на атмосферния въздух вследствие на пожара в ТЕЦ „Марица-изток 2“

В  работата на оперативния щаб, който ръководи действията на пожарните екипи, участва и гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Производствената дейност на ТЕЦ „Марица-Изток“ 2 не е засегната от произшествието.

Външна фирма ремонтира комина на ТЕЦ "Марица Изток 2", който гори

Припомняме, че сигналът за произшествието беше подаден в 10,13 часа в оперативния център на пожарната служба в Ст. Загора. Предполага се, че огънят е тръгнал от сероочистващата инсталация, при извършване на ремонтни дейности. 

Пожар гори в ТЕЦ „Марица Изток 2”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама