След забраната на кожите в Калифорния: У нас организират протест пред ферма за норки

08:32, 19 окт 19 25 2004 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пореден протест организират в днес екозащитници пред най-голямата ферма за норки до старозагорското с. Маджерито.

Там само след месец ще бъдат убити и одрани заради кожите им над 100 хил. норки. За трета поредна година от сдружение КАЖИ (“Кампании и активизъм за животните в индустрията”) организират този протест.

За първи път: Калифорния забрани производството и продажбата на животински кожи

Ноември е "времето за реколта" във фермите за кожи, когато козината на животните се сгъстява за зимата и носи най-много печалби на собствениците. В България фермите за кожи са две. Освен във фермата до с. Маджерито, още над 1000 норки ще бъдат убити и във фермата до ямболското село Чарган.

“Буквално преди дни Калифорния показа на целия свят, че хората могат да поддържат качествен живот без да използват напълно излишни продукти на страдание, каквито са ценните кожи. Тази събота ще напомним отново, че фермите за норки са жестокост към животните, вредни за околната среда и опасност за здравето и нормалния живот на местното население.”, обясняват от КАЖИ.

Протестът ще бъде днес от 11 ч. пред входа на фермата за норки (стопанския двор) между разклона за с. Маджерито (Стара Загора) и Автомагистрала “Тракия”.

Около 130 хил. норки ежегодно се убиват у нас

На 13-ти септември група народни представители внесоха законопроект за забрана на фермите за кожи у нас. Той беше приет на първо четене от първата от две парламентарни комисии на 3-ти октомври. Дата за разглеждането във водещата комисия по земеделието и храните все още не е насрочена.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама