Стара Загора гласува (Обновена)

22:13, 27 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1237 Topnovini
1
Кандидатът за кмет на Стара Загора Живко Тодоров гласува
2
Кандидатът за кмет на Стара Загора Живко Тодоров гласува
3

Изборният ден в Стара Загора приключи с избирателна активност от 42,27%. Своето право на глас при избора на кмет и общински съветници са упражнили 58 861 души.  Към 10 ч. избирателната активност в Стара Загора бе 8.23%. Към 12. 00 часа гласувалите бяха 27 405 души - 19.68%. Към 17.30 часа избирателната активност в община Стара Загора бе 36,69%. 

Изборният ден приключи сравнително спокойно. Не се наложи удължаването му. До ОИК са изпратени общо четири жалби до момента. 

''Гласувах за това да продължи промяната на Стара Загора, за да има добро бъдеще града ни - град на младите хора, спокоен, сигурен и развиващ се'', каза кандидатът за кмет Живко Тодоров, минути след като упражни правото си на глас. Според него Стара Загора трябва да привлича бизнес, да развива инфраструктурата си и да създава условия младите хора да създават семейства тук.

”Предизборната кампания беше нормална, представиха се идеи. Благодаря на останалите кандидати, които спазиха добрия тон. Смятам, че показахме как се прави кампания по интелигентен начин, с представяне на идеи и платформи, без да влизаме в лични нападки и без удари под кръста”, категоричен беше той. 

Кандидатът за кмет на Стара Загора Гергана Микова също упражни правото си на глас. ''Гласувах за просперитета на Стара Загора и затова младите хора да остават тук, не защото нямат избор, а защото така искат'', заяви тя. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.