Разследват РИОСВ и Агенцията по околната среда в Стара Загора заради отпадъците в Гълъбово

12:45, 17 яну 20 / Общество 25 508 Topnovini

Окръжната прокуратура в Стара Загора започна разследване за установяване на извършено престъпление от длъжностни лица при Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Стара Загора и Изпълнителна агенция по околната среда – Стара Загора. До момента по делото няма привлечени като обвиняеми, уведомяват от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура.

Разследването е започнало след извършени процесуално-следствени действия по наблюдавано от Районна прокуратура – Стара Загора досъдебно производство за това, че на 14 януари, в сграда №3, находяща се източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово, която е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в Гълъбово, са управлявани отпадъци от разнородни материали, с неустановен вид и произход, не по установения ред и с това била създадена опасност за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда – престъпление по чл.353б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Откриха отпадъци с неустановен произход край Гълъбово

По досъдебното производство на Окръжна прокуратура – Стара Загора следва да установи дали длъжностни лица са нарушили или неизпълнили служебните си задължения с цел да набавят за другиго имотна облага и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици.

По делото са иззети множество документи от Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Изпълнителна агенция по околната среда – Стара Загора.

Разпитани са в качеството на свидетели длъжностни лица от Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора и Изпълнителна агенция по околната среда – Стара Загора. Разследването продължава с извършване на множество процесуално-следствени действия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 205 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.