Полицията в Стара Загора няма да допусне затваряне на АМ "Тракия"

13:13, 01 авг 20 25 3126 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Пътната блокада от подстъпите на Стара Загора към АМ "Тракия" продължава вече 16-и час.

От Областната дирекция на МВР обясниха, че на 31 юли са получили уведомление от протестиращи, че имат намерение да блокират движението по аутобана.

Органите на реда са обяснили, че блокирането на главен път носи много рискове за здравето и живота не само за тях, но и за другите участници в движението.

"Полицията в Стара Загора няма да допусне протестиращите да блокират магистрала "Тракия", съобщиха от Областната дирекция на полицията в града.

В отговор, протестиращите са обявили, че преминават към гражданско неподчинение. Това е наложило действията на полицията, които снощи сформираха кордон от служители и не позволиха участъка на АМ "Тракия" да бъде блокиран.

Протестиращите останаха на пътя цяла нощ и към момента той остава блокиран.

Пътят Стара Загора - Хасково е блокиран

В петък над 200 автомобила се събраха на паркинга на езерото "Загорка" и с клаксони се отправиха към аутобана. Те стигнаха до новото кръгово кръстовище, където обявиха, че протестът е приключил, но преминават към гражданско неподчинение.

На изхода на града колоната беше пресрещната от плътен кордон полицейски служители, които не позволиха тя да стигне до автомагистралата и да я блокира. Подкрепа оказаха екипи на жандармерията.

Участниците в шествието слязоха от автомобилите си и заявиха, че няма да си тръгнат. Те раздадоха минерална вода и знамена на полицаите и на няколко пъти след призиви от полицията отстъпиха крачка назад, но без да се отказват от заявеното, че няма да допуснат блокада на магистралата. До сблъсъци не се стигна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама