Жълт код за силен вятър в Източна България

07:15, 19 дек 18 25 3773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Източна България е в сила жълт код за опасно време. Предупрежденията са за силен и бурен северен вятър, който ще създава усещане за много студено време. 

На изток ще продължи да превалява сняг и ще се създадат условия за виелици. Докато в западните райони облачността ще се разкъса и намалее.

Максималните температури от минус 2-3 градуса в североизточните райони до 6 градуса в крайните югозападни, в София - около 0 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

В планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде минус 2 градуса, на 2000 м - около минус 6 градуса

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг, по южното крайбрежие през целия ден. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималните температури ще са в интервал между 0 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Жълт код за е обявен за 9 области. В областите Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Добрич и Варна ще духа силен северен вятър, който в комбинация с отрицателните дневни температури ще създава усещане за много студено време. Ще има превалявания от сняг и условия за виелици.

В областите Бургас, Ямбол и Сливен ще духа силен и бурен северен вятър с пориви до 22-24 м/сек. Ще има снеговалежи и условия за виелици. В крайбрежните зони на Черно море ще духа силен вятър от север със скорост 14-17 м/сек и пориви 18-20 м/сек. Вълнение на морето 4 бала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама