Серия от вандалски прояви в Търговище

12:30, 08 яну 19 25 1950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна подмяна на кошчета за смет в Търговище, заради вандалски прояви. Щетите върху общинската собственост са нанесени в празничните дни, съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров, цитиран от БТА.

Поради подобни хулигански действия, Общината е принудена да пренасочва средства за отстраняване на щетите, вместо на инвестира в нови съоръжения.

15 кошчета за боклук на централната алея - от площад "Свобода" до Драматичния театър, са били взривени с пиратки. Според постъпили в Община Търговище сигнали, се касае за група младежи, които в новогодишната нощ са хвърляли пиротехнически средства в съдовете за отпадъци. Щетите се отстраняват от Общинското предприятие БКС, което вече е подменило по-голямата част от кошчетата. Съдовете са нови, поставени през лятото на 2018 г., припомнят от общинската управа. 

Счупени са също информационни табла и улични лампи. 

От Община Търговище апелират за бдителност от страна на гражданите, които при установяване на нередности, могат да подават сигнали на горещия телефон 0601 6 86 12, на Дежурния в Общинския съвет за сигурност 0601 6 35 85, както и в полицията.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама