Баща и син удавиха свой съсед в кладенец край Търговище

14:25, 19 авг 19 25 3216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържаха баща и син от Търговище с обинение, че са удавили в кладенец свой съсед, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Васил Ангелов, цитиран от БТА.

Според разследването убийството на 54-годишния мъж от търговишкото село Давидово е станало на 20 юли. Той е бил пуснат жив в 5-метров кладенец в обитавания от него имот.

Намериха човешки череп и останки от тяло край село Негован

Трупът на мъжа е намерен на 23 юли след сигнал за изчезването му.

Тежкото криминално престъпление е било изключително добре замаскирано, за да изглежда като нещастен случай, допълват от прокуратурата.

За убийството са обвинени баща и син на 74 и 42 години. Синът е криминално проявен - известен е на полицията с кражби и посегателства върху личността. И двамата са задържани на 16 август за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража”.

Васил Ангелов  уточни, че убийството е извършено през деня. Между тримата имало дългогодишни междусъседски конфликти до голяма степен провокирани от жертвата, който също е криминално проявен. В злополучния ден между тях не е имало скандал.

Задържаха бивш полицай, заплашил с пистолет родителите си

„Бащата и синът не са планирали убийството на самотно живеещия мъж. Решението им е инцидентно, възползвали са се от тежкото алкохолно опиянение на съседа си”, посочват от прокуратурата.

Няма свидетели на престъплението. Двамата задържани съдействат на разследващите. По-възрастният е направил самопризнания, след като преди това неколкократно са променяли версиите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама