Задържаха над 12 000 къса контрабандни цигари на "Капитан Андреево"

12:30, 30 авг 18 25 1534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

12 500 къса /625 кутии/ контрабандни цигари е задържал екип на митническите мобилни групи в дирекция „Митническо разузнаване и разследване" към Централно митническо управление.

На 27.08.2018 г., около 16 часа, на трасе „Входящи леки коли и автобуси" на МП Капитан Андреево пристига лек автомобил с английски регистрационен номер, управляван от британски гражданин, който пътувал със съпругата си и двете им деца. Съпругът декларирал, че пренася 60 кутии цигари. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под задната седалка и до резервната гума в багажника, сред личните вещи на пътниците, митническите служители откриват недекларирани 625 кутии /12 500 къса/ цигари от три различни марки без акцизен бандерол, всички с надпис „For duty free sale".

Укритите цигари са задържани. На шофьора е съставен акт за нарушение на Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи. Автомобилът е задържан за обезпечение на вземанията по акта.

58 кутии от декларираните цигари са задържани с разписка за митнически режим, тъй като акцизната стока е над нормата за безмитен внос, която е 2 кутии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама