Стоичков: Модрич напълно заслужава "Златната топка"

11:50, 04 дек 18 / Спорт 25 1270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Макар да е футболист на "Реал" Мадрид, Лука Модрич напълно заслужи "Златната топка", обяви Христо Стоичков. Българинът, който спечели най-престижния индивидуален приз във футбола през 1994 г. като играч на "Барселона", оцени високо качествата на хърватина.

"Мисля, че Лука заслужаваше "Златната топка" заради всичко, което е направил във футбола. Заради всичко, което е сторил като цяло за клуба си и за националния си отбор. Той доказа, че в краката на нас, балканците, има нещо различно. Просто винаги се е забавлявал с топката в крака", коментира легендарният №8.

Стоичков прогнозира, че следващият носител на трофея ще се казва Килиан Мбапе. "Все още е много млад, но мисля, че именно той ще спечели наградата през 2019 година. Изглежда ми сигурно".

Любопитното е, че Модрич и Стоичков са единствените футболисти от Балканския полуостров, държали "Златната топка" в ръце. Досегашните победители са излъчени от общо 18 държави - България, Германия, Франция, Италия, Бразилия, Англия, Аржентина, Холандия, Португалия, Русия, Испания, Чехия, Дания, Унгария, Северна Ирландия, Шотландия, Украйна, Либерия и Хърватия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама