Таяни: Гласуването на пакет "Мобилност" може да бъде отложено

14:58, 26 мар 19 / Свят 25 1240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският парламент ще гласува утре отново дали изобщо да се разглежда пакет "Мобилност". Това обяви току-що председателят Антонио Таяни на заседанието на ЕП в Страсбург. Аргументът, който изтъкна шефът на ЕП е - има правна неяснота, след като 2/3 от текстовете са отхвърлени от транспортната комисия. Ето защо пленарната зала ще гласува, че вкараният текст не е приемлив, след като не е одобрен от нея.

Снощи бе решено той да влезе на утрешното заседание, след като на българските, румънските, полските и литовските евродепутати не достигнаха едва 2 гласа, за да го отложат за пореден път, както правят в последната 1 г. Ако утре вкарването на точката бъде отхвърлено, до края на мандата на Европейския парламент остава само една, последна сесия - в средата на април.

Да помага срещу приемането на пакет "Мобилност" - това помоли премиерът Бойко Борисов шефа на ЕП Таяни в четвъртък, когато двамата се срещнаха в Брюксел. Междувременно българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП направи листовки срещу пакет
"Мобилност" и тръгна да агитира с тях от колега на колега.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама