Явор Симов не е съгласен, че БНТ фалира

16:51, 03 юли 19 25 3978 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Несъгласие с твърденията за предстоящ фалит на БНТ изрази кандидатът за директор на БНТ Явор Симов. Настоящият директор “Обществени поръчки” в телевизията бе последен в програмата за изслушвания от СЕМ за деня.

Симов направи съпоставка с публично известните данни от 2017-а до момента и обясни каква е структурата на задълженията. По думите му голяма част от дефицита е формирана преди последното избрано ръководство на БНТ (това на Константин Каменаров).Той обясни каква е разликата между дефицит и разсрочени задължения.

За да се говори за приходи и финанси, трябва да се прави качествена програма, отбеляза още кандидатът за директор на БНТ. По думите на Симов, брандът на телевизията трябва да се уважава и да не се изнася спорна, скандална информация. След това е трудно да се търсят и рекламодатели, и помощ от държавата, каза още той.

Сред идеите за развитие на телевизията, Явор Симов отбеляза създаването на вътрешна социална мрежа, както и създаването на добро икономическо и юридическо предаване. Кандидатът за директор на националната телевизия заяви още, че ще прегледа част от договорите и ще помисли върху структурата на медиата. Според концепцията му, в телевизията трябва да има мениджъри, а не просто директори с чисто административни функции.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама