„100 малки победи“: Милен и Ади Цанови за качествата на сребърно-медната вода

07:15, 19 окт 20 / Спорт 25 3159 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Още отпреди 6000 години среброто е било използвано в Китай за медицински цели. Древните китайци незнайно как са установили (потвърден от съвремието факт), че среброто има способността дори и в много ниски концентрации да унищожава патогенни микроорганизми.

Само по себе си среброто присъства в значителни количества в организма. Най-много сребро има в мозъка на човека, в ириса, в костите, в ядрата на нервните клетки и в жлезите на ендокринната ни система. От наличието на сребро в организма зависи функционирането на всички органи и системи. То подпомага физиологичните процеси, стимулира кръвотворните органи, увеличава наличието на лимфоцити, моноцити и еритроцити, и повишава процента на хемоглобина. Силното дезинфекциращо бактерицидно действие на среброто се дължи на силния афинитет на сребърния заряд към различни жизненоважни ензими на едноклетъчните микроорганизми. Благодарение на това предпочитание, колоидните сребърни йони се свързват стабилно с някои ензимни групи, блокирайки трайно тяхната работа. По този начин водят до задушаване и бързата смърт на вредните микроорганизми.

„100 малки победи“: За качеството на водата с Милен и Ади Цанови

В среда на колоидни сребърни йони за изключителна кратко време загиват гъбички, бактерии, вируси, плесени. Наличието на сребро в организма има огромни съпротивителни сили срещу всевъзможни инфекции и възпалителни състояния. Среброто притежава силно имуносупресорно и регенериращо действие, което спомага бързото възстановяване на наранените тъкани.

Благодарение на среброто са лечими: екземи, псориазис, дерматит, себорея, лупус, кандидоза, алергии, възпаления на жлъчката, конюктивит, ринит и много други. Колоидното сребро се приема много добре от организма и няма странични ефекти при препоръчвани дози. След време микроорганизмите развиват устойчивост към антибиотиците. Няма данни болестотворен микроорганизъм да е проявил такава устойчивост към колоидното сребро.

Антибактериалните свойства на медта помагат за предотвратяване наинфекции в дома и мястото, където работим. Медта действа тонизиращо върху целия организъм и повишава устойчивостта към инфекции. Медта играе важна роля на катализатор на обменни процеси в организма. Кръвотворните процеси в организма са невъзможни без наличието на мед – желязото не се свързва с хемоглобина и това е причина за анемия. Медта подобрява кръвообръщението, стимулира обмяната на веществата, подпомагаусвояването на витамините и минералите, и изработването на полови хормони при мъжете и жените.

Безсъние, психическо разстройство, болести на дихателните органи, болки в костите, счупвания, травми, ревматоиден артрит, оток на щитовидната жлеза и много други – медта е незаменимо средство за преодоляване на неразположенията. За липсата на достатъчно количество мед в организма говори безсънието, раздразнителността, нервността, ниския хемоглобин, бронхиалната астма, аритмията, захарният диабет и други.


Снимка: CanStockPhoto

Медта се използва за пречистване на водата. В наши дни не е никак трудно да се намерят, закупят и ползват апарати за пречистване на водата (за сребърно-медна вода). Ние разполагаме с такъв у дома, който е малък, удобен и лесно преносим. Наричаме апарата „бисквитката“, защото може да бъде побран в един джоб на мъжко сако. Толкова е малък. Носим го навсякъде, за да се възползваме от неговите възможности.

Няма сфера от живота, в която да не може да бъде използвана сребърно-медната вода. Тя има дезинфекциращи и лечебни свойства. Йонизирането на водата се смята за най-качествения метод за дезинфекция, в основата на който се използват йоните на среброто и медта.

При наличие на сериозна инфекция не бива да се бърза с приемането на високи дози на сребърно-медна вода, защото те унищожават много бързо голям брой микроорганизми, и това може да доведе до задръстване на петте пречистващи органа – кожа, бели дробове, черен дроб, бъбреци и черва.

Колоидното сребро следва да се пие 20 мин. до приема на лекарстваили билки, за да се избегне реакцията с веществата в тях. То усилва действието на билките до седем пъти, а на лекарствата до десет.

С сребърно-медна вода може да дезинфекцирате всякакви видове повърхности, плодове и зеленчуци, хранителни продукти, можете да използвате в пулверизатор за под мишниците, да жабуркате устата си при миене на зъбите, да се къпете, да премахвате петна от дрехите и да се къпете, да хигиенизирате четки за зъби, за коса, детски играчки и кухненска посуда, и прибори, да обезмирисявате хладилника, обувките и да правите промивки, и клизми.

Премахвайте мухъл, поливайте цветята си и бършете всичко с тази вода. Не след дълго резултатите ще бъдат налице. По-чисто тяло, по-чисто дом, по-красиви растения.


Снимка: Личен ахрив

Използвахме зеолит, преди да придобием машините за сребърно-медна вода и канген вода. Към днешна дата зеолит използваме във водния резервоар в нашата каравана, която се пълни с вода всеки ден.

Свойствата на зеолита са всеизвестни и той влиза в не малко уреди за пречистване на водата. Зеолитет е силикатен минерал с микропори с високи абсорбиращи свойства и йонен обмен. Той отстранява нитрити, желязо, варовик, манган, магнезий, олово, амоняк, цианид, феноли, радионуклеиди и други тежки метали.

Когато водата преминава през филтъра на  зеолита, тя се микроминерализира и намалява риска от развитието на рак, действайки като антиоксидант. Филтърът помага на организма да се защити от свободни радикали и улавя тежките метали - живак, олово, кадмий. Зеолитът действа благотворно на имунната система, нормализирайки киселинно-алкалния баланс в организма. Зеолитът има способността да улавя нитросамините – канцерогеннитевещества, образувани при консервиране, опушване и пържене.

Не забравяйте често да проверявате моментната си кондиция със забавното 30-секундно упражнение #bottleboxing

Вашата малка победа днес ви очаква. Успех! #100malkipobedi с Момчил Манчев.

Още от "100 малки победи":

„100 малки победи“: Как да постигнем правилна стойка с Кирил Райков

„100 малки победи“: Медитация, антистрес със Зарина Микова

„100 малки победи“: За качеството на водата с Милен и Ади Цанови

„100 малки победи“: Кратка и интензивна тренировка по метода Табата

„100 малки победи“: Упражнения за цялостна кондиция с Роберта Стойнева

„100 малки победи“: Тренировка за крака с Маги Христова

„100 малки победи“: Лечебна медитация със Зарина Микова

Oще интересни предизвикателства и тренировки може да откриете на страницата на "100 малки победи" във Фейсбук.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Edwardsoops 05:22, 10 юли 22

Каталог электронных корректоров газа в ассортименте в Москве от компании еврогаз. Большой ассортимент корректоров газа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама