Македонци искат оставката на Зоран Заев заради смекчения тон към България

16:32, 27 ное 20 / Свят 25 2489 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Втори ден продължават протестите срещу премиера на Северна Македония Зоран Заев. Организатори са опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, които искат оставката на премиера заради смекчения тон към България.

Под мотото Протест сега, за да не стане прекалено късно“ и днес в Северна Македония ще бъдат организирани демонстрации в различни градове.

В снощната антиправителствена акция са участвали около 2000 души. Заради коронавируса протестът бе организиран под формата на колона автомобили, която се отправи към сградата на правителството.

Както ВМРО-ДПМНЕ обяви предварително, целта на протеста е достойно и мирно да се изрази гражданско недоволство от намерението на премиера Зоран Заев да „търгува с езика, с народа, с идентичността и с историята на Македония“, отбелязва БТА.

Според сайта „360 степени“ протестът бе свикан след интервю на премиера Зоран Заев за БГНЕС. ВМРО-ДПМНЕ го обяви като „всенароден и надпартиен“.

Пред събралите се говори лидерът на главната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който обвини Заев, че използвал твърде помирителен тон спрямо съседна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама