„100 малки победи“: Милен и Ади Цанови за вредата от консервите и сладкото

07:15, 14 дек 20 / Спорт 25 2289 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Този понеделник с Милен и Ади Цанови ще си говорим за вредата от консервираните и сладките храни.

Колкото по-модерно е едно общество, толкова по-голяма сила набират болестите, които го съпътстват. Хранене на деца с пиле и друго месо, което съдържа женски полови хормони, не е никак добра идея. След време момчетата стават импотентни, а при момичетата се наблюдава твърда ранен менструален цикъл, а не след дълго и рак на матката, на яйчниците и на гърдата. Момчетата страдат от рак на простатата и пикочния мехур. Да не говорим за нелицеприятната картина на хора по на 25 – 30 години с неестествено оформени гърди (при мъжете), големи глави, крайници, уголемени тела, пръхтящи при раздвижване по стълби и сумтящи, докато говорят. Животните се тъпчат с хормони, за да растат по-бързо. В едно с тях растат бързо и нетипично и хората, които консумират това месо. Хиперактивността при децата вече не е изключение, а ежедневие. Тя се възбужда от храните, препълнени с опасни „Е“-та, които действат на нервната система. „Прочетох какво съдържа кроасана, и реших, че е по-безопасно да изям опаковката му.“ (неизвестен автор)

Да се твърди, че у нас няма ГМО е неприемливо. Такова има и то е не само в част от отглежданата продукция, но и във вносната такава (фуражи, пълни с ГМО!). Страната ни е изпъстрена с ГМО картофи от Франция и Турция, и чесън от Китай, обработен с киселина, за да е бял и спретнат за продажба.

Избягването на консервантите е също задача първа и е полезна за вашето здраве! Те са абсолютен ужас за организма – предизвикват стомашни неразположения и са канцерогенни. Какво предизвиква процъфтяването на консервната индустрия? Световната консуматорска култура, която граничи с изявен мързел. Факт е, че вносните храни, независимо от какъв вид и род са те, не могат да достигнат до нашите супермаркети, ако не се консервират и пръскат. Затова е повече от добре да ядем манго в Тайланд, отколкото в България. Освен че вкусът е неестествен, плодът има тежък вкус и мирис на нещо химическо.


Снимка: Личен архив

Ах, това сладко! Още един навик, с който трябва да се справите сега. Чували ли сте за „аспартамна болест“? Ако не сте, е време. Знаете ли, че аспартамът е 200 пъти по-сладък от захарта и предизвиква тежки мигрени, че е причина първа за хиперактивността при децата. А знаете ли, че захаринът причинява рак на матката и на пикочния мехур? Знаете ли, че захаринът и аспартамът убиват мозъчни клетки. Чудно ли е тогава, че хората по света са все по-глупави, не могат да се съсредоточат върху елементарни неща от живота и нямат никакъв хъс да знаят и могат.

Мононатриевият глутамат, за който си говорихме преди време, е открит в някои видове водорасли. В естествения си вид той не вреди на организма, но неговия изкуствен синтез е опасен за човека, защото води до вид пристрастяване, което можем да наречем „наркоманизирано“. Какво е наложила неговия химичен ситнез? Огромното потребление – готови спагети в малки кокетни картонени или прастмасови купички за миклровълновата, бисквити, шоколади, вафли и какво ли още не. Бъдете бдителни за „Е“-та от 620 до 625 включително. Глутамата, както и аспартамът, и захаринът, унищожава мозъчни клетки, човек престава да се контролира и пълнее от прекомерна консумация на храни, съдържащи наркотика МНГ (бел. Автори: на английски MSG).

Бъдете изключително внимателни и с пушените храни. Опушването вече не е дълъг процес, а въпрос на няколко часа с помощна на химикали. Пушените храни съдържат огромно количество хелминти. Бъдете много внимателни! Сушените колбаси без термична обработка също са заплаха за вашето крехко Здраве – пълни са с паразити. За бързото сушене се използват т.нар. „стартови/стартерникултури“, които много бързо и агресивно ускоряват зреенето на месото – т.е. гниенето. Стартовата/стартерната култура продължава обаче да работи и в тялото на човека. Имайте предвид и това!

Розовото месце на щанда в супермаркета не е задължително току-що отрязано от животното и изложено на вашето внимание. Това е месо, пълно с нитрати и оцветители, които го държат дълго време розово, защото „цветът на свежестта“ привлича клиентелата. Знаете ли, че е практика дълго отлежало месо на щанда в големите вериги магазини да се връща обратно при производителя, за да се префасонира отново в „свежо“ и преопакова? Това ви шокира, нали? Е, вашият шок не омаловажава действителността.

Ако населението по света не се осъзнае и не поеме по-голяма отговорност за себе си в търсене на екологично чисти храни, тяхното отглеждане никога няма да се развие. С изискванията си за чиста от химия храна ние стимулираме чистите практики на отглеждане и производство. Трябва да стимулираме завета на Хипократ, че нашето лекарство е нашата храна.

Общественият натиск за по-добро за хората се гради с добронамерени партньори – медии, производители, преработватели и търговци.

Пробуждане за всички!

Не забравяйте често да проверявате моментната си кондиция със забавното 30-секундно упражнение #bottleboxing

Вашата малка победа днес ви очаква. Успех! #100malkipobedi с Момчил Манчев.

Още от "100 малки победи":

„100 малки победи“: Кратка интензивна тренировка с Кирил Райков

„100 малки победи“: Упражнения за корем с Маги Христова

„100 малки победи“: Табата със Светлин Спасов

„100 малки победи“: Йога и възстановяване със Зарина Микова

„100 малки победи“: За вредата от месото и млечните продукти с Милен и Ади Цанови

„100 малки победи“: Сто повторения за оптимална кондиция с Роберта Стойнева

„100 малки победи“: Упражнения за мускулите на ръцете с Маги Христова

Oще интересни предизвикателства и тренировки може да откриете на страницата на "100 малки победи" във Фейсбук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама