Този понеделник с Милен и Ади Цанови ще си говорим за вредата от консервираните и сладките храни.
Колкото по-модерно е едно общество, толкова по-голяма сила набират болестите, които го съпътстват. Хранене на деца с пиле и друго месо, което съдържа женски полови хормони, не е никак добра идея. След време момчетата стават импотентни, а при момичетата се наблюдава твърда ранен менструален цикъл, а не след дълго и рак на матката, на яйчниците и на гърдата. Момчетата страдат от рак на простатата и пикочния мехур. Да не говорим за нелицеприятната картина на хора по на 25 – 30 години с неестествено оформени гърди (при мъжете), големи глави, крайници, уголемени тела, пръхтящи при раздвижване по стълби и сумтящи, докато говорят. Животните се тъпчат с хормони, за да растат по-бързо. В едно с тях растат бързо и нетипично и хората, които консумират това месо. Хиперактивността при децата вече не е изключение, а ежедневие. Тя се възбужда от храните, препълнени с опасни „Е“-та, които действат на нервната система. „Прочетох какво съдържа кроасана, и реших, че е по-безопасно да изям опаковката му.“ (неизвестен автор)
Да се твърди, че у нас няма ГМО е неприемливо. Такова има и то е не само в част от отглежданата продукция, но и във вносната такава (фуражи, пълни с ГМО!). Страната ни е изпъстрена с ГМО картофи от Франция и Турция, и чесън от Китай, обработен с киселина, за да е бял и спретнат за продажба.
Избягването на консервантите е също задача първа и е полезна за вашето здраве! Те са абсолютен ужас за организма – предизвикват стомашни неразположения и са канцерогенни. Какво предизвиква процъфтяването на консервната индустрия? Световната консуматорска култура, която граничи с изявен мързел. Факт е, че вносните храни, независимо от какъв вид и род са те, не могат да достигнат до нашите супермаркети, ако не се консервират и пръскат. Затова е повече от добре да ядем манго в Тайланд, отколкото в България. Освен че вкусът е неестествен, плодът има тежък вкус и мирис на нещо химическо.
Снимка: Личен архив
Ах, това сладко! Още един навик, с който трябва да се справите сега. Чували ли сте за „аспартамна болест“? Ако не сте, е време. Знаете ли, че аспартамът е 200 пъти по-сладък от захарта и предизвиква тежки мигрени, че е причина първа за хиперактивността при децата. А знаете ли, че захаринът причинява рак на матката и на пикочния мехур? Знаете ли, че захаринът и аспартамът убиват мозъчни клетки. Чудно ли е тогава, че хората по света са все по-глупави, не могат да се съсредоточат върху елементарни неща от живота и нямат никакъв хъс да знаят и могат.
Мононатриевият глутамат, за който си говорихме преди време, е открит в някои видове водорасли. В естествения си вид той не вреди на организма, но неговия изкуствен синтез е опасен за човека, защото води до вид пристрастяване, което можем да наречем „наркоманизирано“. Какво е наложила неговия химичен ситнез? Огромното потребление – готови спагети в малки кокетни картонени или прастмасови купички за миклровълновата, бисквити, шоколади, вафли и какво ли още не. Бъдете бдителни за „Е“-та от 620 до 625 включително. Глутамата, както и аспартамът, и захаринът, унищожава мозъчни клетки, човек престава да се контролира и пълнее от прекомерна консумация на храни, съдържащи наркотика МНГ (бел. Автори: на английски MSG).
Бъдете изключително внимателни и с пушените храни. Опушването вече не е дълъг процес, а въпрос на няколко часа с помощна на химикали. Пушените храни съдържат огромно количество хелминти. Бъдете много внимателни! Сушените колбаси без термична обработка също са заплаха за вашето крехко Здраве – пълни са с паразити. За бързото сушене се използват т.нар. „стартови/стартерникултури“, които много бързо и агресивно ускоряват зреенето на месото – т.е. гниенето. Стартовата/стартерната култура продължава обаче да работи и в тялото на човека. Имайте предвид и това!
Розовото месце на щанда в супермаркета не е задължително току-що отрязано от животното и изложено на вашето внимание. Това е месо, пълно с нитрати и оцветители, които го държат дълго време розово, защото „цветът на свежестта“ привлича клиентелата. Знаете ли, че е практика дълго отлежало месо на щанда в големите вериги магазини да се връща обратно при производителя, за да се префасонира отново в „свежо“ и преопакова? Това ви шокира, нали? Е, вашият шок не омаловажава действителността.
Ако населението по света не се осъзнае и не поеме по-голяма отговорност за себе си в търсене на екологично чисти храни, тяхното отглеждане никога няма да се развие. С изискванията си за чиста от химия храна ние стимулираме чистите практики на отглеждане и производство. Трябва да стимулираме завета на Хипократ, че нашето лекарство е нашата храна.
Общественият натиск за по-добро за хората се гради с добронамерени партньори – медии, производители, преработватели и търговци.
Пробуждане за всички!
Не забравяйте често да проверявате моментната си кондиция със забавното 30-секундно упражнение #bottleboxing
Вашата малка победа днес ви очаква. Успех! #100malkipobedi с Момчил Манчев.
Още от "100 малки победи":
„100 малки победи“: Кратка интензивна тренировка с Кирил Райков
„100 малки победи“: Упражнения за корем с Маги Христова
„100 малки победи“: Табата със Светлин Спасов
„100 малки победи“: Йога и възстановяване със Зарина Микова
„100 малки победи“: За вредата от месото и млечните продукти с Милен и Ади Цанови
„100 малки победи“: Сто повторения за оптимална кондиция с Роберта Стойнева
„100 малки победи“: Упражнения за мускулите на ръцете с Маги Христова
Oще интересни предизвикателства и тренировки може да откриете на страницата на "100 малки победи" във Фейсбук.
Добави коментар