Грипна епидемия и във Варна от вторник, областите вече са 12

17:35, 21 яну 19 25 3948 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От утре, 22 януари, РЗИ-Варна обявява грипна епидемия на територията на област Варна. Изпратено е предписание за преустановяване на учебните занятия от 22.01.2019 г. до 29.01.2019 г., включително.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Грипна епидемия е обявена общо в 12 области на страната. Над 590 са училищата, които са затворени заради грипна ваканция.

От утре до петък децата в пловдивско излизат във ваканция, до края на седмицата няма да учат и учениците в Добрич. Кметът на Пловдив планира да даде като почивен ден и 4-ти февруари, като така ще се удължи еднодневната междусрочна ваканция, обявена за 5-ти февруари. В грипна ваканция са и децата от Пернишка, Смолянска, Пазарджишка област.

Епидемия беше обявена и в Бургаска, Старозагорска, Шуменска, Ямболска и Силистренска област. Пропуснатият през грипната ваканция материал ще се преструктурира, за да не се допуска изоставане на учениците.

Дните без учебни занятия няма да бъдат отучвани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама