Резултати по ключова дума: подправка Намерени 10
Копърът – вълшебен еликсир при уморени очи и бръчки
Копърът се използва не само в кулинарията, но и за медицински цели.
Ето ползите от джинджифила
Всякаква форма на джинджифила ще ви се отрази добре.
Розмаринът – ароматният източник на антиоксиданти
Още преди да се превърне в една от най-популярните подправки на планетата, розмаринът е широко използван в традиционната медицина.
Българска подправка на първо място в света
Tя е описана като най-популярната смес в България, използвана в кухнята от десетилетия.
Шафранът – подправката, която подлуди планетата
Ако трябва да изброим част от най-скъпите и модерни удоволствия в света, то няма как да не споменем подправката, по която полудяха всички – шафранът. Причудливият горчив вкус на оранжевите нишки и цветът на Ориента стават все по-популярни и у...
Лековитите свойства на ригана
Риганът е една от билките, които глезят небцето с пикантния си вкус предимно в средиземноморската кухня. Но риганът не само доставя наслада на вкусовите луковици, а се отразява благотворно и върху здравето. Риганът (Origanum vulgare) води...
Защо шафранът е най-скъпата подправка на света
Италианското ризо или испанската паеля могат да бъдат чудесно допълнени с щипка шафран. Хората познават подправката, защото има много различен вкус, ярък цвят и висока цена. Качественият шафран може да струва около 3000 долара само за два килограма....
Знаете ли, че кетчупът не се е правил от домати, а от...
Едва ли има човек, който не е опитвал вълшебната подправка, която би могла да направи много от ястията, сандвичите, картофките, спагетите, доста по-вкусни. А именно кетчупът. За родина на зеленчуковия сос се счита Китай . Интересното обаче е,...
Коя е подправката, която се грижи за сърцето?
Куркумата е изключително полезна за здравето на сърцето. Нейната консумация значително подобрява способността на този орган да издържа на големи натоварвания, пишат учени в статия, публикувана в списание "Journal of Applied Physiology", цитирано от...
Вижте за какво помага магданозът на организма ни
Магданозът е една от най-разпространените подправки у нас. Преди да бъде използван в кухнята, той е бил използван в медицината. Така например в древността магданозът е бил използван от римляните за лекуване на бъбречни заболявания....