БСП иска да се спре концесията на летище София с промени в закона

11:34, 03 окт 18 / Политика 25 1733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП настоя в парламента незабавно да се разгледат в комисиите на НС промените в Закона за концесиите, засягащи забраната за концесиониране на обекти от националната сигурност, което ще прекрати и обявената от МС концесия на Летище София.

Законопроектът се бави от управляващите вече три месеца, съобщават от БСП. Социалистите поискаха спешно да влезе за обсъждане в комисиите на НС и Законът за личната помощ.

На 18 юли БСП не успя да спре концесията на летище София. Още тогава от там посочиха, че то е печелившо и определиха като пълен абсурд с парите от концесията да се финансира БДЖ. БСП изрази притеснение, че след концесионирането му ще бъде намален персоналът и ще се увеличат летищните такси.

Според ГЕРБ от концесията ще има икономическа и финансова полза за държавата и ще се генерират нови работни места - по време на инвестиционните дейности и на експлоатацията на обектите на летището. Като друга полза управляващите изтъкнаха осигуряването на бързи и качествени летищни услуги и развитието на аеропорта като модерен бизнес център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама