БСП иска да се спре концесията на летище София с промени в закона

11:34, 03 окт 18 / Политика 25 959 Topnovini
1

БСП настоя в парламента незабавно да се разгледат в комисиите на НС промените в Закона за концесиите, засягащи забраната за концесиониране на обекти от националната сигурност, което ще прекрати и обявената от МС концесия на Летище София.

Законопроектът се бави от управляващите вече три месеца, съобщават от БСП. Социалистите поискаха спешно да влезе за обсъждане в комисиите на НС и Законът за личната помощ.

На 18 юли БСП не успя да спре концесията на летище София. Още тогава от там посочиха, че то е печелившо и определиха като пълен абсурд с парите от концесията да се финансира БДЖ. БСП изрази притеснение, че след концесионирането му ще бъде намален персоналът и ще се увеличат летищните такси.

Според ГЕРБ от концесията ще има икономическа и финансова полза за държавата и ще се генерират нови работни места - по време на инвестиционните дейности и на експлоатацията на обектите на летището. Като друга полза управляващите изтъкнаха осигуряването на бързи и качествени летищни услуги и развитието на аеропорта като модерен бизнес център.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.